Тиждень батьківства

 

Відповідно до річного плану з 04 по 08 жовтня 2021 року у комунальному закладі «Центр розвитку дитини «Гармонія» проходив традиційний тематичний Тиждень батьківства.

 

1 день. День відкриттів та цікавинок (віртуальний день відкритих дверей)

Змістовно, цікаво та невимушено в кожній віковій групі відбулася освітньо-ігрова діяльність за темою тижня. Батьки мали змогу протягом дня у вайбер-группах переглянути відеоролики, які розмістили вихователі з цікавими моментами  життя малюків у «Гармонії».

Батьки разом з малюками прийняли активну участь у традиційній виставці «Дари золотої осені». Цьогорічна  виставка була особливо цікавою, фантазії та творчості не було меж.

Матусі, татусі, бабусі разом з малятами  створили справжні шедеври з природного матеріалу, овочів та фруктів. Жодна пора року не дарує нам стільки краси, як осінь. Крім того осінь-чарівниця радує нас щедрим урожаєм. Від численних поробок з природних матеріалів розбігалися очі. Чого тут тільки не було... Фігурки з овочів, каштанів, жолудів, шишок, аплікації з листя, зерняток, насіння, круп, натюрморти, об’ємні композиції тощо.

І все це виготовлене з інтересом, любов’ю та неабиякою фантазією. Виставка перетворилася на галерею  творчості,  фантазії та мистецький арсенал вигадки!  Висловлюємо щиру подяку всім батькам, хто не лишився осторонь та проявив свою фантазію у спільних з малюками справах. Дякуємо за таку красу, гарний настрій, естетичне задоволення!

 

 

 

 2 день. День творчості та креативності

В цей день діти знайомили вихователів та своїх друзів з улюбленою сімейною іграшкою. Діти фантазували, як можна застосувати її на занятті, використовували іграшку в імпровізованих дитячих спектакль. Малята презентували іграшки, якими бавилися їхні дідусі та бабусі, коли не було ще ляльок Барбі та роботів-трансформерів. Згадували пісеньки та потішки, якими раніше супроводжувалися дитячі народні ігри. Діти навіть створили музей іграшки та фотоколаж. Дуже креативно  закінчився день,  справжнім «балом іграшок», з веселою музикою, іграми і невеликим «ляльковим» частуванням, на який дошкільнята «запросили» своїх улюблених і найвірніших іграшок!

Музична розвага в дитячому садку – це завжди феєрична, сповнена яскравих барв,  емоцій і дивовижних музичних розваг. Під час проведення музичної розваги «Фестиваль українських ігор» панувала особлива атмосфера тепла та затишку. Ігри, танці та веселі дитячі пісеньки на святі народних українських ігор зробили чарівні дійства незабутніми для дітей середніх груп.

 

 

 

 

3 день.  День здоров’я

«Тато, матір і дитина – спортивна родина»  в цей день діти розповідали, як вони займаються  спортом  вдома,  давали  цікаві інтерв’ю вихователям,  яким саме видом спорту займаються, чому їм подобається. Осторонь не були і батьки вихованців, які підготували сімейні фотографії, де вони разом з дітками займаються  спортом вдома. Вихователі разом зі своїми вихованцями створили груповий колаж із сімейних фото. Одне з пріоритетних завдань виховання майбутнього покоління – зміцнення здоров’я дітей. Протягом дня проведено різноманітні рухливі ігри  та вправи.

З дітьми старшого віку проведено спортивну розвагу  «Ми – маленькі козачата». Діти продемонстрували вміння та навички спритності, витривалості.  Малята дуже старалися, всі присутні разом з дошкільнятами отримали позитивний  настрій та яскраві емоції. На святі панувала атмосфера змагань, радості та бажання перемагати.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 день. День запитань та відповідей

Спеціалістами соціально–психолого–логопедичної служби було організовано та проведено ZOOM-конференцію для батьків вихованців груп раннього віку під назвою «Ви запитуєте - ми відповідаємо». Батьків цікавили питання пільги за харчування дитини в дошкільному закладі, особливості розвитку, виховання, адаптації дитини в закладі. Вчителі-логопеди надали дієві поради стосовно розвитку мови дітей, поповнення словникового запасу за допомогою емоційно-забарвленої, правильної мови батьків та художнього слова. Батькам була надана інформація  щодо етапів розвитку мовленнєвого розвитку дітей раннього віку, також батьки були проінформовані, як працюють логопедичні групи в закладі. На практиці показали цікаві, корисні, дієві вправи, які допоможуть батькам, без залучення фахівців, покращити звуковимову дітей, розвинути мовне дихання, зміцнити м’язи органів артикуляції та дрібну моторику.

 

 

 

5 день. День феєрверку та талантів

В цей день діти середнього та старшого віку закріплюючи знання про фрукти та користь їх вживання, приготували смачний вітамінний салат. Дітям було радісно готувати салат власноруч, а потім його з задоволенням скуштувати.

Дітей молодшого віку запросила до лісу Осінь – чарівниця. На музичній розвазі «У мандрівку вирушаємо, та листочків назбираємо» лунала весела музика, під яку діти збирали осінні листочки та гралися в ігри.

Осінній ярмарок – це захід, який   проводиться в закладі щороку. Столи кожної вікової групи вабили покупців своїм широким асортиментом домашньої випічки, соковитими овочами та фруктами. Свято пройшло не тільки весело, але й з користю. Руками батьків були виготовлені смачні пиріжки з різними начинками, різноманітне печиво, смаколики, тортики, вареники з картоплею та пельмені.  Весело та жваво проходила торгівля. Як завжди вражала винахідливість та творчість батьків.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дякуємо усім небайдужим батькам, які прийняли активну участь у проведенні Тижня батьківства та підтримали своїх діток, вихователів і стали  активними учасниками життя «Гармонії».

 

 

 

 

 

 

Категорія: