тиждень безпеки життєдіяльності

 

 

Сьогодні, коли в Україні ведеться повномасштабна війна проти вторгнення російського агресора, коли ситуація в країні є дуже стресовою для дітей: постійні сирени, вибухи, знервовані дорослі, військові зі зброєю – як ніколи підвищується роль освіти у підготовці учасників освітнього процесу до дій в надзвичайних ситуаціях, адже безпека під час війни починається з обізнаності. Одне з найактуальніших завдань роботи педагогічного колективу – формування у кожного вихованця активної життєвої позиції щодо власного життя та власної безпеки, озброєння його знаннями та навичками безпечної поведінки вдома, на вулиці, у дитячому садку, збереження та зміцнення здоров’я, формування здорового способу життя дошкільнят. 

 Саме з цією метою з 15 по 19 травня 2023 року був проведений Тиждень безпеки життєдіяльності дітей у Центрі розвитку дитини «Гармонія». Педагогами закладу було розроблено та проведено безліч освітньо-виховних заходів спрямованих на ознайомлення дітей з поняттями безпеки та небезпеки, правилами поведінки у надзвичайних ситуаціях. Діти старших груп ходили на екскурсію в пожежну частину. Співробітники ДСНС познайомили дошкільнят з професією рятувальника, специфікою діяльності та основними напрямками роботи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Діти познайомилися з бойовим спорядженням вогнеборців та аварійно- рятувальним обладнанням. Рятувальники продемонстрували роботу пожежної техніки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Упродовж тижня була організована виставка дитячих малюнків «Безпека очима дітей», а також виставка поробок транспорту спеціального призначення з покидькового матеріалу «Знай! Умій! Дотримуйся!», під час якої дошкільнята разом з батьками не тільки виявили свої творчі здібності і фантазію, але й показали свої знання з безпеки життєдіяльності.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В організації та проведенні заходів «Тижня безпеки» взяли активну участь і інструктори з фізкультури. Так, 19 травня 2023 року інструкторами з фізкультури Ніконовою Г.В., Старостіною Т.Г. підготовлено та проведено спортивну розвагу для дітей старшого віку на тему: «З безпекою дружи – здоров’я своє бережи». Вихованці старших груп відправились у пізнавальну мандрівку до країни Безпеки, де зустрілися із працівником ДСНС. Діти із задоволенням відповідали на запитання рятувальника, виконали руханку «Коли вдома ти один», відгадували загадки про транспорт, про правила дорожнього руху, складали зображення дорожніх знаків з частин, взяли участь у цікавих та незвичних естафетах: «Що дозволено, що ні» (безпечні та небезпечні предмети), «Щоб не трапилось біди, завжди будь уважний ти» (мінна безпека), «Одягни та збери пожежника», «Пожежники на навчанні», «Збери пожежний щит» (пожежна безпека), гра – естафета «Склади зебру», гра «Світлофор» (безпека на дорозі).

Наприкінці розваги дошкільнята разом з Рятувальником виконали танок «Дорожня безпека». Всі учасники розваги отримали позитивні враження, безліч емоцій та піднесений настрій. Завдяки цьому заходу всі присутні ще раз переконались, що правила безпечної поведінки - це зовсім не жарт і дотримуватись їх необхідно усім: і доросли і малим. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: