Тиждень сім’ї

 

Родина для кожного з нас – найцінніший скарб. Саме в сім’ї відбувається виховання дитини. Від батьків діти пізнають перші життєві істини, наслідують зразки поведінки, вчаться оцінювати різні події, набувають досвіду стосунків

 з іншими людьми.

З метою зміцнення сім’ї, емоційного зближення дорослих і дітей, розвитку в них спільних духовних інтересів, поліпшення педагогічної взаємодії педагогів з батьками вихованців в комунальному закладі «Центр розвитку дитини «Гармонія» з  23 по  27 квітня 2018 року було проведено Тиждень сім’ї.

 

Понеділок

День відкритих дверей

 

Ні для кого не секрет, що чим  прозорішою є діяльність дошкільного закладу, тим більше довіри він викликає у батьків. Так, 23 квітня   свої двері гостинно відкрив комунальний заклад  «Центр розвитку дитини «Гармонія».

День відкритих дверей  дав можливість познайомити батьків із закладом, його традиціями, правилами, особливостями освітньо-виховної роботи, зацікавити нею й залучити до участі.

В програмі дня були представлені різні заходи, метою яких було: популяризувати діяльність дошкільного закладу, активізувати взаємодію педагогічного колективу і сімей вихованців, ознайомити із життєдіяльністю дітей у садочку, оцінити якість освітніх послуг, взяти на себе активну роль учасника освітнього процесу, відчути мікроклімат у групах дітей, у педагогічному колективі, висловити свої побажання щодо організації освітньо-виховного процесу та набути нового педагогічного досвіду.

Будній день для маленьких вихованців дитячого садка та їх батьків  став незвичайним і довгоочікуваним, адже дошкільнята  старанно готувалися, щоб продемонструвати свої навички та вміння. Програма групових заходів була досить насичена та цікава. Батьки які були присутні на заняттях, брали безпосередню участь в освітньому процесі.

Підводячи підсумок проведеного заходу педагоги і батьки зійшлися на думці, що така форма роботи є ефективною у співпраці дошкільного закладу з родиною. Пам’ятайте те, що у «Гармонії» двері завжди відчинені, а дзвінкий дитячий сміх запрошує всіх у добру світлу казку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вівторок

День самоврядування

 

День самоврядування у дошкіллі набуває неабиякого значення і стає подією, яка надовго лишається у пам’яті як дітей, так і їх батьків.

Такий  захід став доброю традицією нашого  закладу. Цього дня із нетерпінням чекали не тільки працівники закладу, а й  батьків вихованців.

Цікавим було прогнозування очікувань батьків від своєї праці. Хтось з нетерпінням чекав спілкування з дітьми, щоб поринути в спогади про своє дитинство, хтось захотів відчути, як це бути людиною, яка має знайти ключики до всіх вихованців, побачити, почути та зрозуміти кожного. Хтось виявив бажання глибше дізнатися про життя та проблеми закладу.

Заходи, які провели батьки цього разу, здивували своєю новизною, креативністю і пройшли на емоційному піднесенні.

Висловлюємо щиру подяку всім батькам, які прийняли участь у співпраці та з розумінням поставились до нелегкої роботи колективу комунального закладу «Центр розвитку дитини «Гармонія».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Серед інтелектуальних ігор шашкам належить одне з провідних  місць. Ця захоплива гра служить не лише для розваги, але й для розвитку логічного мислення, кмітливості.

Завдяки їй розвивається просторова уява і пам’ять. Дитина, яка навчається цій грі, стає більш зібраною, звикає самостійно мислити та приймати рішення. Гру в шашки можна обрати і як спосіб домашнього дозвілля або хобі для всієї родини, і в дитячому садку вона знаходить гідне місце.

Основними завданнями заходу було закріпити знання дітей про шашки, сприяти розвитку навичок гри, розвивати ініціативу, самоконтроль, формувати доброзичливе ставлення до супротивника. 

На шашкових полях розгорнулися справжні баталії: діти довго міркували над кожним ходом. Турнір пройшов  в радісній атмосфері і закінчився урочистим нагородженням. Найбільшу увагу суддів і вболівальників викликала гра Томачинського Іллі (група     № 19),   Пилипенка Артема (група № 2),  Смольнікова Микити (група № 20), Травінської Анни (група № 25).

Велика дорога розпочинається з першого кроку. І, хто знає, може так статися, що сьогоднішні маленькі гравці завтра стануть чемпіонами країни!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Середа

Стежинами рідного міста

 

Із самого ранку дошкільнята «Гармонії» чекали на екскурсії рідним містом разом з друзями, батьками та вихователями. Адже спільне дозвілля – це оздоровлення, гарний настрій та цікаве спілкування.

Для малечі екскурсії - своєрідна гра, де діти  вчаться пізнавати світ,  відчувати  красу природи, розуміти суть людських взаємин, знайомляться із закладами та підприємствами міста.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Четвер

День актора

 

Театральне  мистецтво – особливе й багатогранне. Для дітей театр – це цікаве й захоплююче дійство, бо вони залюбки долучаються до театралізованої діяльності, драматизуючи цікаві сюжети. В цей день в «Гармонії» відбувся фестиваль казок.

 Перевтілюючись у персонажів, діти мали змогу поринути в атмосферу казковості, відчути справжні хвилювання, радість, співпереживання. Аналізуючи вчинки героїв казок, діти вчились розрізняти добро і зло, істинне та хибне, набували цінного життєвого досвіду.

Маленькі артисти ІІ молодших груп в рамках фестивальної програми підготували і показали казки:

 

«У мишки славні іменини»

Актори вихованці групи № 18

Режисер: Тоцька Наталія Іванівна

Постановники: Ковальчук Наталія Володимирівна

                       Тарасова Любов Миколаївна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«У Сонечка в гостях»

Актори вихованці групи № 12

Режисер: Тоцька Наталія Іванівна

Постановники: Сухар Ірина Вікторівна

                       Кристофоль Анастасія Олександрівна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ріпка»

Актори вихованці групи № 22

Режисер: Майданюк Валентина Олегівна

Постановники: Іванісова Олена Миколаївна

                       Швейцер Катерина Миколаївна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Неслухняне мишеня»

Актори вихованці групи № 23

Режисер: Майданюк Валентина Олегівна

Постановники: Вовчанчіна Ірина Петрівна

                       Шалаєва Катерина Валеріївна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підтримка вдячних глядачів, тепла, дружня атмосфера, оплески, посмішки, захоплені вигуки: «Молодці!» доставили величезне задоволення юним артистам та педагогам.

 

 

П’ятниця

Запрошуємо на гостини

Під чуйним наглядом вихователів та матусь діти вчилися власноруч творити смакоту. Малята мали   змогу імпровізувати, втілювати різні ідеї та проявляти себе через власні кулінарні вироби.  Маленькі майстренята вчилися ліпити вареники, готувати салати,  випікати  печиво, а потім по-своєму прикрашати солодощі. Тож смачна дегустація татам і мамам була гарантована. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У різновікових групах № 10 та № 15 пройшли цікаві заходи, які організували вихователі Спека О.В., Андреєва С.У., Логінова Ю.В. разом із своїми вихованцями.

У групі № 10 було проведено родинне свято «Прощавайте малюки, ми майбутні школярі», де старші дітки у теплій дружній атмосфері прощалися із своїми молодшими товаришами. Дошкільнята заздалегідь готувалися до свята. Разом з  матусею готували смаколики. Своїми руками виготовляли подарунки для своїх друзів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Діти групи  № 15 разом із своїми вихователями підготували  «Веселкову вечірку» на яку запросили своїх татусів і мам та  подарували їм  свою любов, добро і гарний настрій. Діти обмінялися подарунками, які виготовили своїми руками. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Протягом тижня у  кожній групі оформлено  сімейне  дерево, на плодах якого батькам запропонували продовжити вираз «Сім’я – це…». 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На стенді психологічного розвантаження «Якби я був вихователем…» батьки мали змогу висловити свої уявлення про роботу вихователя.

По завершенню тижня «Разом з сім’єю» оформлена виставка «Емблема сім’ї».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: