Олімпійський тиждень

 

 

Неможливо переоцінити важливість фізичного виховання для гармонійного і всебічного розвитку особистості. Саме тому в Центрі розвитку дитини «Гармонія» у період з  18 по 22 вересня 2023 було проведено  Всеукраїнський Олімпійський урок та Олімпійський тиждень.

Впродовж тижня робота інструкторів з фізичної культури та педагогів навчального закладу була спрямована на: збереження, зміцнення та примноження здоров’я, пропагування здорового способу життя; формування необхідних знань в галузі фізичної культури і спорту; виховання любові до фізкультури та спорту; виховання у дошкільників колективізму, сміливості, витримки; вдосконалення фізичних вмінь й навичок дітей, забезпечення їх рухової активності, сприяння емоційного настрою. Програма тижня  була надзвичайно  насиченою та охоплювала різного роду заходи.     

Олімпійський тиждень розпочався з флешмобу "Весела зарядка" за участю дітей і батьків, який організувала та провела інструктор з фізкультури Ганна Ніконова.

В рамках Олімпійського тижня відбулися різноманітні змагання, під час яких дошкільнята із задоволенням виконували спортивні вправи різного характеру, демонструючи свою спритність, швидкість, згуртованість та високий рівень спортивних вмінь.

22 вересня завершився Всеукраїнський Олімпійський тиждень – свято спорту, яке завітало до дітей із цікавими іграми, конкурсами, естафетами та змаганнями.

Дух Олімпізму ще на один день оселився на спортивному майданчику садочка. Інструктори з фізкультури Ганна Ніконова і Тетяна Старостіна запросили маленьких здобувачів освіти на спортивне свято «Малі Олімпійські ігри», щоб пізнати енергетику спорту та здорового способу життя. А ще, звісно – активно й з користю провести час, спробувати власні сили, відчути все, що несуть з собою командні ігри, і просто розважитися.

Під час змагань дошкільнята продемонстрували свою спритність, швидкість, почуття колективізму, дружби, взаємодопомоги, взяли участь у вікторині на знання олімпійських видів спорту. Багато позитивних емоцій, заряд бадьорості та гарного настрою отримали всі учасники свята.

Діти – майбутнє нашої країни. Вони виростуть і їхні вподобання та звички впливатимуть не тільки на їхнє власне життя, але й на Україну. Тож, важливо зараз приділяти якомога більше уваги популяризації здорового способу життя. Регулярні заняття спортом – це не тільки запорука здоров’я і гарного самопочуття, але й шлях до досягнення поставлених цілей і формування характеру дитини.

.

Категорія: