Тиждень Економіки

 

Фінансово обізнані громадяни є основою сильної, заможної та незалежної країни. Майбутнє кожної людини в її власних руках. Очевидним є те, що виховання соціально-відповідальних та освічених у фінансовій сфері дітей у майбутньому робить їх спроможними змінити власне життя та світ довкола на краще, в такий спосіб збільшуючи шанси на успішне й щасливе майбутнє. Серед низки традиційних заходів, спрямованих на реалізацію завдань соціально-фінансової освіти дошкільників, одним з найцікавіших є проведення Тижня Економіки. Цьогорічний Тиждень пройшов з 11 по 15 березня 2024року.
 
Дошкільнята разом з дорослими знову запросили свого вірного товариша - яскраву зірочку Афлатуна на гостини. Саме він, Афлатун - веселий, добрий та кмітливий герой, спонукає дітей досліджувати навколишній світ та взаємодіяти з ним. Граючись, вони отримували інформацію про те, як виникли українські гроші, для чого вони потрібні, про потреби, бажання та витрати, розв’язували різні проблемні ситуації фінансово-економічного спрямування.
 
Протягом Тижня Економіки дітки разом з вихователями розмірковували над тим «Що таке гроші?», «Для чого потрібні гроші?», «Чи можна обійтися без грошей у нашому житті?», «Що можна купити за гроші, а що – ні?», а також розв'язували різноманітні логічні завдання від Афлатуна. Малята мали змогу переглянути економічні казки від Афлатуна та презентації: «Товари», «Моя сім’я», «Магазин», завітати до іграшкового банкомату, познайомитися з банківськими картками та «провести» з ними відповідні «операції». 14 березня дошкільнята Центру розвитку дитини «Гармонія» були сповнені яскравими емоціями. Свій День народження із віршами, піснями, іграми, таночками та, звичайно ж, з подарунками святкував Афлатун – вогняна кулька з космосу. Сподіваємося, що цілеспрямована спільна діяльність закладу та батьків вихованців щодо формування фінансової грамотності дітей зробить їх майбутнє життя стабільним й допоможе відчувати себе вільно та впевнено.
 
 
Категорія: