Засідання міської методичної комісії інструкторів з фізичного виховання

 

 

31 січня 2019р у КЗ ЦРД «Гармонія» відбулося засідання міської методичної комісії інструкторів з фізичного виховання закладів дошкільної освіти м. Южноукраїнська. У теоретичної частині присутні прослухали інформаційне повідомлення вихователя-методиста Сніцарьової О.М. про «Використання м’яких модулів для розвитку та вдосконалення основних рухів на заняттях з фізичної культури», дізналися, що м’якімодулідопомагають реалізовувати різноманітні завдання. Такі як розвиток загальної рухливості, тренування силової витривалості усіх груп м’язів, розвиток координації і спритності та рівноваги, удосконалення керування своїми рухами, закріплення основних видів рухів тощо.

У практичній частині засідання члени методичної комісії побачили фрагменти структурних елементів  занять з фізкультури з використанням м’яких модулів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У вступній частині діти старшої групи №6 представили різні види ходьби й бігу навколо та між «кнопочками».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В основній частині присутнім показали комплекс загальнорозвиваючих вправ з використанням«кнопочок» у парах.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Потім інструктори закладу Старостіна Т.Г.  та Ніконова Т.Г. запропонували два варіанти «колового тренування» (поточний метод) з використанням різних елементів м’якого модулю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дуже зацікавила членів методичної комісії індивідуальна робота з дошкільниками: вправи з переступання та лазіння, навчання перекиду, тренування вестибулярного апарату,  м’язів пресу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Викликали інтерес вправляння з метання«Попади в ціль», конкурс капітанів «Бій півнів», прокатування «кнопочок» один одному, естафети «збудуй фортецю», «пожежні на навчанні».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Особливо сподобалось малюкам і дорослимграти у рухливі ігри: «Захисники фортеці», «Рибаки та рибки». Діти-рибки плавали та ховалися поміж камінців-модулів від спритних рибаків.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У третій заключній частині заняття педагоги мали можливість побачити як використовуються м’які модулі для релаксації,розслаблення, розтягнення м'язів в нахилі та в прогині хребта.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Слухачі впевнилися, що застосування м’яких модулівдопомагає розвивати основні рухи: ходьба, біг,  рівновага, стрибки, лазіння, метання;  сприяє розвитку фізичних якостей дошкільників: сили, швидкості, витривалості, гнучкості, спритності;формує поставу, запобігає порушенням рухового апарату, сприяє профілактиці плоскостопості тощо. А головне - створює позитивний емоційний настрій на заняттях, викликає бажання займатися фізичними вправами на м’яких спортивних модулях.

 

 

 

Категорія: