Засідання обласної студії педагогічних працівників

 

26.02.2020 року на базі КЗ ЦРД «Гармонія» відбулося засідання обласної студії педагогічних працівників закладів дошкільної освіти «Соціальний розвиток та фінансова освіта дітей дошкільного віку» під керівництвом Вареник Т.І., методиста кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Були присутні колеги з Миколаєва, Вознесенська, Первомайська, Зеленоярська, Кавунів, Арбузинки, Доманівки, Прибужжя, Констянтинівки. З вітальним словом виступила Маленька Л. М., директор комунальної установи «Консалтингово-методичний освітній центр» Южноукраїнської міської ради, яка розповіла учасникам студії про дошкілля Южноукраїнська, презентувала присутнім  роботу «Гармонії». У доповіді Вареник Т.І. була висвітлена інформація про актульність та необхідність впровадження на сучасному етапі соціально-фінансової освіти за програмою «Афлатот» у роботу дошкільних закладів області.

 

 

 

Під час теоретично-практичного модулю директор КЗ ЦРД «Гармонія» Левицька Л.А. поділилася з колегами досвідом щодо створення комфортних умов для успішної реалізації завдань програми «Афлатот». Слухачам було представлено практичні матеріали, ігрові посібники, фотоматеріали розвивального середовища, створене педагогічним колективом за майже чотири року участі закладу у міжнародному проекті «Афлатун-Інтернейшнл». Педагоги закладу зібрали, придбали та виготовили різноманітний методичний та дидактичний матеріал, чимало посібників для роботи з дітьми й батьками. Для учасників обласної студії було розгорнуто роботу виставки авторських робіт за проектом «Афлатот».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Колеги з дошкільних закладів області також мали змогу під час змагань у КВК «Знавці економіки» впевнитися у практичних знаннях та вміннях вихованців старшої групи №18, вихователі Ковальчук Н.В., Тарасова Л.М., старшої групи №23, вихователі Вовчанчіна І.П., Шалаєва К.В.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Малята обізнані у економічних термінах, знають, що таке споживчий кошик, як сортувати сміття, розуміють з чого складається бюджет сім’ї, які є першочергові потреби та другорядні. Діти знають, що таке валюта та впевнено знаходять гривні серед валюти інших країн, а ще – як використовувати чарівні предмети - «килим-літак», «черевики-швидкоходи», «чарівну каблучку», скатертину-«самобранку», «чарівний клубочок», для того, щоб зекономити гроші й час.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програма «Афлатот» допомагає формувати у дітей первинні уявлення про товари й товарно-грошові відносини. Вихованці «Гармонії» активно цікавляться економічною сферою життя, із захопленням беруть участь у різноманітних імпровізованих соціально-економічних ситуаціях. Так, діти старшої групи №12, вихователь Сухар І.В., інсценували модель «Подорож копієчки», де на практиці показали присутнім свій набутий економічний досвід та навички соціально-економічної поведінки. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Для поглиблення та закріплення економічних знань, розвитку фінансової ініціативи, творчих якостей та пізнавальних здібностей у закладі функціонує гурток економічного спрямування «Маленькі підприємці» на базі різновікової групи №10, вихователі Спека О. В., Єрмолаєва М.О. Під час драматизації казки «Мишеня та гаманець або Навіщо потрібні гроші?» маленькі актори довели учасникам Педагогічної студії важливість вміння розпоряджатися грошима, допомагати один одному, дружити.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У наші дні благодійність і волонтерський рух стали не тільки актуальним і масштабним проявом безкорисливої допомоги, але й внутрішньою потребою кожної людини, небайдужої та чуйної до чужого болю. Ідеї програми «Афлатот» націлюють дорослих привчати дітей з малечку ділитися з іншими. Вихователі пояснюють дітям деякі питання: Як робити добрі справи? Чому потрібно ділитися з іншими? Що таке щедрість? Що таке милосердя та співпереживання? Які справи не є добрими? Що таке безкорисне добро та добро заради втіхи самолюбства? Вихованці старшої групи №22, разом з вихователями Іванісовою О. М., Швейцер К.М.,спекли своїми руками солодкі гостинці та відвідали комунальний заклад «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей», де перебувають діти, вилучені з родин, які знаходяться у складних сімейних обставинах. Дошкільники спільно з дорослими вирішили виготовити власними руками іграшки для вихованців «Центру соціально-психологічної реабілітації». Задля цього влаштували «Майстерню добрих справ Афлатуна», де малюки «Гармонії» виготовляють поробки, іграшки. Учасники Педагогічної студії були у захваті від виробів, створених маленькими рученятами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Під час Круглого столу гості високо схвалили досвід педагогічного колективу «Гармонії», щиро ділилися враженнями від побаченого. Багато теплих слів, приємних емоцій, побажань колеги  висловили на адресу всього колективу закладу.

 

 

 

 

Категорія: