"Гармонія" презентує інновації для колег міста

 

24 лютого 2017 року на базі КЗ ЦРД "Гармонія" було проведено засідання методичного об'єднання завідувачів та вихователів-методистів ДНЗ міста за темою: "Інноваційний розвиток дошкільних навчальних закладів - крок у європейське майбутнє"

 

 

З презентацією роботи перед зібранням виступила керівник закладу Левицька Л.А., яка змістовно та грунтовно познайомила колег із інноваційними введеннями у "Гармонії".

Любов Анатоліївна зазначила, що причинами пошуку інноваційних підходів до організації навчально-виховного процесу саме в "Гармонії" є активний пошук шляхів розв'язання проблем дошкільної освіти, зростання запитів батьків на якісну дошкільну освіту; прагнення педагогічного колективу осучаснути та постійно оновлювати якість освітніх послуг. Потужним поштовхом до впровадження інноваційних технологій є можливість значного підвищення конкурентноспроможності закладу.

У закладі існує чітке управління інноваційним розвитком. Освітньо-виховний процес побудований на сучасній середовищній моделі організації життєдіяльності дітей.  Функціонує оздоровчо-профілактичний центр. Відкрито розвивально-ігровий центр та сенсорну кімнату.  Працює Школа раннього розвитку дітей "Я граюся разом з мамою". Активно впроваджуються в освітньо-ігровий процес інформаційно-комунікативні технології, коректурні та мнемотаблиці, картки Проппа, методика М.Шуття, К.Орфа, символічна синектика , ТРВЗ, сенд-плей, пальчиковий ігротренінг, елементи ейдетики тощо.

"Гармонія" бере участь у Міжнародному експериментальному проекті щодо упровадження в навчально-виховний процес основ соціальної та фінансової освіти дітей дошкільного віку за програмою АФЛАТОТ.

Завідувачі та методисти ДНЗ № 2, ДНЗ № 3, ДНЗ № 6, та дНЗ № 8 високо оцінили переглянуті заходи з участю дітей - освітньо-ігрову діяльність у середній групі № 26 за темою: "У світі професій" (вихователі Янович Т.В, Гештемулт О.А.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

та театральну виставу "Муха Цокотуха" у виконанні дітей старшої групи № 18 (вихователі Ковальчук Н.В., Тарасова Л.М.)  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Колеги з дошкільних закладів міста мали змогу впевнитися, що інноваційний потенціал "Гармонії" - невичерпне джерело.

Здатність закладу створювати, сприймати, реалізовувати нововведення і своєчасно позбавлятися від застарілого, педагогічно недоцільного допомагає рухатися вперед, у європейське  майбутне.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: