Свято української пісні

 

Українська пісня – невичерпна скарбниця України! З давніх-давен пісня виражала радість і смуток, сподівання і мрії про майбутнє. Народна пісня – дорогоцінне надбання народу, нев′януча краса його духовності. Нашу пісню знають по всій землі, вона лине над світом, розносячи славу про народ, який дав їй крила. Пісня єднає і ріднить, як вірний супутник людини, надає наснаги, кличе до нових звершень.

Саме тому, з метою збагачення та розширення знань дітей про українську пісню, 13 жовтня в Центрі розвитку дитини «Гармонія» відбулося свято української пісні «Наша пісня ллється – сонечко сміється» для дітей старшого дошкільного віку. Музичні керівники Наталія Тоцька та Валентина Майданюк викликали у дошкільнят пізнавальний інтерес до української пісні, бажання знати і любити народну творчість, прищеплювали любов до народної пісні. Дошкільнята старших груп із задоволенням співали українські пісні, розігрували колискові, грали в українські народні ігри, танцювали українські таночки. Свято пройшло у теплій дружній атмосфері, цікаво, весело та пізнавально.

Хай вічно лунає пісня над Україною, як заповідав великий геній українського народу Тарас Григорович Шевченко: «Наша дума, наша пісня, не вмре, не загине, от де, люди, наша слава, Слава Україні!».

 

Хай вічно лунає пісня над Україною, як заповідав великий геній українського народу Тарас Григорович Шевченко.

   Всі. Наша дума, наша пісня,  Не вмре, не загине,

        От де, люди, наша слава,  Слава Україні!  

 

 

відеопосилання

Категорія: