Тема навчально-виховної зайнятості в молодших, середніх та старших групах з 17 – 21 грудня 2012 року «Зимовий тиждень безпеки»

 

Понеділок                   Тема дня  «Дитина і природа»

Вівторок                     Тема дня  «Дитина і вулиця»

Середа                        Тема дня  «Дитина і побут»        

Четвер                       Тема дня «Дитина серед людей»

П’ятниця                    Тема дня «Здоров’я дитини»

 

Програмові завдання. Формувати  у дітей уявлення про зиму як пору року, про бурульки й ожеледицю як природні явища. Сприяти  запобіганню дитячому травматизму.

     Закріпити  первинне економічне поняття «житло» та право на нього. Дати елементарні поняття про те, з чого будують житло лісові мешканці, закріпити знання про життя звірів взимку. З’ясувати поняття «дикі тварини», чим дикі тварини можуть бути небезпечними. Розвивати навички мовлення, інтерес до пізнання світу, природи.

      Розширювати уявлення  про сигнали світлофора, вчити дітей розрізняти автомобілі за їх призначенням. Формувати інтерес до професії водія. Закріпити  знання дітей про різне призначення машин, уточнити уявлення про зовнішній вигляд і призначення пожежної машини і швидкої медичної допомоги.

      Продовжити  вчити дітей вільно користуватися предметами за призначенням. Давати поняття  про користь і небезпеку для дітей різних предметів.

     Закріпити    правила поводження з незнайомими людьми.  Розширювати  уявлення про небезпеку, про те, що може  статися, коли немає рідних. Формувати  у дітей обережність та вміння передбачати наслідки своїх дій,  розвивати кмітливість та винахідливість.

      Розширити  знання дітей про особисту гігієну, з’ясувати призначення предметів індивідуального користування. Розкрити зміст поняття «здоровий спосіб життя». Виховувати бережливе ставлення до власного здоров’я.

    Вчити милуватись виразністю форм, ліній, кольорів при розгляданні   репродукцій картин художників та  ілюстрацій.