Традиційна зустріч з батьками

   

     Одним з головних напрямків роботи ЦРД «Гармонія» є взаємодія з родинами, яка базується на впровадженні нових, дієвих та цікавих форм спілкування. Однією з них є «Школа прогресивного батьківства», яка працює у закладі з 2007 року. Мета діяльності «Школи прогресивного батьківства» полягає у тому, щоб сформувати у батьків почуття любові та поваги, відповідальності за виховання своїх дітей, ознайомити із значенням повноцінного розвитку особистості дитини, сформувати психолого-педагогічну компетентність щодо виховання та навчання власних дітей.         Цьому сприяють різноманітні цікаві та  сучасні інноваційні форми роботи такі, як: лекції-дискусії, консультації, практикуми з питань розвитку та виховання дітей, пам’ятки щодо виховання, розвитку та адаптації дитини.Нещодавно  з метою підготовки батьків до вступу їх  дітей  до     дошкільного закладу (переддошкільне виховання) у ЦРД «Гармонія» відбулася щорічна батьківська конференція на тему: «Ми чекаємо на вас», в якій взяли участь:

  • лікарі: В.В.Гевеленко та В.І.Степанова, які надали інформацію батькам майбутніх вихованців щодо  підготовки  дітей  до умов перебування у дошкільному закладі,  про особливості адаптаційного періоду.
  • голова батьківського комітету С.С.Шарата та заступник голови батьківського комітету Т.М.Іванова ознайомили із структурою роботи Южноукраїнського міського благодійного фонду «Родина», який був створений за ініціативи  батьківського комітету ЦРД «Гармонія» у 2009 році. Наголосили на тому, що внески до благодійного фонду є добровільними.  Діяльність фонду прозора, кожен бажаючий може прослідкувати рух  коштів на офіційному сайті закладу.

    Завідувач ЦРД «Гармонія» Л.А.Левицька  презентувала  батькам майбутніх вихованців систему роботи  закладу нового типу, яким є Центр розвитку дитини, різноманітне розвивальне предметно-ігрове середовище, створене у групах раннього та дошкільного віку, додаткові освітні послуги (різноманітні гуртки), які  надаються дітям за  запитом батьків та відповідно до дитячих здібностей.

    Як завжди, конференція пройшла у теплій, дружній атмосфері, у рамках взаємоповаги, співпраці, взаєморозуміння, міцного зв’язку батьків, педагогів закладу та громадськості.

Категорія: