Тиждень патріотичного виховання «Найкраща земля!»

 

Без любові до Батьківщини, готовності примножувати її багатства, оберігати честь і славу, а за необхідності - віддати життя за її свободу і незалежність, людина не може бути громадянином. Патріотизм охоплює емоційно-моральне, дієве ставлення до себе та інших людей, до рідної землі, своєї нації, матеріальних і духовних надбань суспільства.

З метою патриотичного виховання дітей дошкільного віку з 7 по 11 жовтня 2019 року у комунальному закладі "Центр розвитку дитини «Гармонія» пройшов Тиждень патріотичного виховання «Найкраща земля!». Головним завданням цього тижня було пробудити в дитячих серцях любов до рідної країни з її багатою та різноманітною природою, формувати уявлень про сім’ю, родину, рід і родовід, краєзнавство, ознайомити з явищами суспільного життя, формувати знання про історію держави, державні символи, ознайомити з традиціями і культурою свого народу.

Для реалізації мети цього тижняпедагоги закладу використовували спостереження, екскурсії, нескладні досліди, працю на квіткових клумбах, бесіди за картинами, читання та інсценізацію творів художньої літератури, прогулянки «екологічною стежиною», відпочинок «на веселій галявині» з проведенням цікавих ігор. Дошкільнята залюбки долучалися до природоохоронної діяльності.

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Особливо цікаво для маленьких патріотів було відвідати Южноукраїнськийміський історичний музей, в якому діти дізналися багато цікавих історичних фактів розвитку української культури, а також мали можливість потримати в руках справжні боєприпаси для стрільби з гармати!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Батьки та діти заздалегідь готували яскраве українське вбрання, прикрашали групові кімнати. До малюків завітали герої-Державні символи країни – Державний Прапор, Герб. В кожній групі закладу лунав Гімн України, який дружньо підспівували малюки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Важливе значення для виховання патріотичних почуттів у дошкільників має приклад дорослих, оскільки вони значно раніше переймають певне емоційно-позитивне ставлення, ніж починають засвоювати знання. Доброю традицією «Гармонії» стало проведення спортивного свята «Матір, батько і дитина – козацька родина!» з участю батьків. Велике задоволення отримали батьки і дошкільнята, особливо порадувало те, що переможених не виявилося, а перемогла «Дружба» і смачні смаколики отримали всі діти!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Значні потенційні можливості щодо патріотичного виховання дітей дошкільного віку мають  спостереження в довкіллі, читання художніх творів, слухання сучасної музики, організація творчих ігор, а також бесіди на різні теми з метою вироблення власних ставлень і оцінок,суджень. Наші дошкільнята з натхненням співали, танцювали, декламували, брали участь у грі «Виклади Державний Прапор».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У формуванні патріотично налаштованої особистості вагомою є роль народних традицій та обрядів: вони привертають увагу дошкільників до цінностей предків, створюють позитивний настрій. От і вихованці «Гармонії» долучилися до приготування традиційних українських страв. Таких смачних вареників з картоплею і пампушок з часником ніхто ще ніколи не смакував!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сподіваємось, що в душах маленьких синів і доньок України не згасне вогонь любові і проростуть зернята патріотизму. Адже для сучасного українського суспільства важливо, щоб кожна людина не тільки пам’ятала свою історію, а й пишалася своєю країною і розуміла, що від успіху країни залежить щастя кожного з нас.