Тиждень "У світі техніки"

 

Сучасні діти… Всі навперебій,

Доказують, що інші діти, інші…

На хвильку зупинися і постій —

Які вони? Добріші? Розумніші?

Так, до нового більший доступ є,

В них забавки дорожчі й цікавіші.

Звичайно, мають інше щось, своє,

Завдання ж перед ними все складніші…

 

 

Сучасні діти ростуть ерудованими та кмітливими, адже дорослі змалку відкривають їм світ, навчають його досліджувати, ознайомлюють із можливостями ІКТ для самостійного пізнання всього навколо. Утім надзвичайно важливо, аби діти навчилися застосовувати набуті знання на практиці, у повсякденні.

В умовах сьогодення однією з найперспективніших ліній дидактичних і методичних досліджень в Україні є опрацювання STREAM-освітньої технології, метою якої є не нагромадження знань, умінь і навичок, а постійне збагачення вихованців досвідом творчості, формування механізму самоорганізації та самореалізації особистості кожного вихованця.

Як компонент STREAM-освіти виступає дошкільний (дитячий) інженерінг - так зване «пізнавальне конструювання» для формування культури інженерного мислення у дошкільників.

Дошкільний інженерінг - одна із новітніх інноваційних технологій, яка ефективно сприяє формуванню різних видів компетенцій дитини.

Під інженерним мисленням розуміється вид пізнавальної діяльності, спрямованої на дослідження, створення та експлуатацію нової високопродуктивної та надійної техніки, прогресивної технології, автоматизації та механізації виробництва, підвищення якості продукції.

У комунальному закладі «Центр розвитку дитини «Гармонія» «пізнавальне конструювання» використовується під час освітньо – ігрової  діяльності й занять з конструювання.

У період з 3 по 7 лютого 2020 року вихованці старших груп № 12 (вихователь Сухар Ірина Вікторівна), №18 (вихователі Ковальчук Наталія Володимирівна, Тарасова Любов Миколаївна), №22 (вихователі Іванісова Олена Миколаївна, Швейцер Катерина Миколаївна), №23 (вихователі Шалаєва Катерина Валеріївна, Вовчанчіна Ірина Петрівна) мали можливість отримати нові та закріпити набуті знання про побутову техніку - іі важливість в житті. Дізналися, як техніка допомагає у побуті. Для чого потрібні роботи у житті людини та влаштували справжній Фестиваль Робототехніки у своїх групах.

Два дні на цьому тижні були присвячені створенню моделей-роботів. Діти створювали роботів з покидькового матеріалу в своїх групах, власноруч та з допомогою вихователів. Справжнім здивуванням стало те, що вихованці нашого закладу настільки захопилися виготовленням роботів у групах, що і почали створювати їх вдома разом із батьками. Батьки з великим задоволенням приймали участь у створенні «винаходів майбутнього» разом із своїми дітьми та долучилися до Фестивалю Робототехніки в Гармонії.

Під час проведення саме Тижня «У світі Техніки», у наших діток удосконалилися навички конструктивної діяльності й практичних умінь щодо використання різних способів створення будівель, різних видів техніки, роботів; у дітей підвищився рівень розвитку мислення, уяви, мовлення, сенсорних та моторних навичок; вихованці старших  груп Гармонії творчо проявили себе під час створення власних макетів роботів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: