Відкриття "Метеомайданчика"

 

Сучасній людині простіше отримати інформацію про погоду із засобів масової інформації, але простіше - не означає краще і цікавіше. При спостереженні за явищами природи (рухом хмар, стану рослин, поведінкою тварин, при користуванні простими приладами, що допомагають визначити погоду) розвивається спостережливість, вміння робити висновки, узагальнення - все це важливо для загального розвитку дитини.

Зміст Базового компонента дошкільної освіти наголошує на  здобутті  дошкільниками знань, які максимально відповідали б вимогам сьогодення. Це мають бути не лише теоретичні знання, а й способи практичної діяльності, творчий досвід.

Тому давньої мрією педагогів комунального закладу «Центр розвитку «Дитина» було створення умов для практичної дослідницької діяльності: навчити дітей спостерігати, розмірковувати, планувати роботу, вчитися прогнозувати результат, експериментувати, порівнювати, аналізувати, робити висновки і узагальнення, тобто розвивати пізнавальні здібності.

Для цього на території закладу було облаштовано метеомайданчик.

Це - лабораторія синоптика під відкритим небом, де навчання ведеться шляхом спонукання дітей до спостережень за навколишнім середовищем у своїй місцевості.

Метеомайданчик дасть змогу ознайомити дітей з основними стандартними метеорологічними приладами, з методикою і технікою спостережень та обробкою отриманих результатів. Допоможе забезпечити проведення спостережень, практичних робіт, організувати систематичні спостереження за погодою, сезонними явищами в довкіллі, а також вивчати мікроклімат території дитячого садка, підтримати ініціативу і активність кожного вихованця та наповнити його життя яскравими враженнями і відкриттями.

26 квітня  2019 року майданчик замайорів всіма кольорами веселки. Казкові герої галасливий Вітерець  та  весняний Дощик навчали дітлахів визначати напрямок вітру за допомогою флюгера, вітряного рукава, температуру та вологість повітря, атмосферний тиск  за барометром, який знаходиться в метеобудці, навіть час за сонячним годинником.

А на пам’ять про прекрасне свято у всіх залишиться яскраве фото.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: