З Днем народження "Гармонія" - з 35-річчям!

 

 

 

 

День народження дитячого садочка - це особливе свято, бо це справжній феєрверк   дитячих голосів, бешкетних очей, щирих посмішок і сміху! Саме з таким настроєм наша малеча  і дорослі чекають святкове дійство. Нам виповнюється 35 років!

Далекого 1988 року  ма­ленькі дитячі  рученята вперше відчинили двері новозбудо­ва­ного дитячого садочка  №9 «Червона квіточка», а оче­нята відразу почали звикати до диво­виж­ного світу, де й оселилося без­турботне дитинство. Чимало цікавого було за цей час, багато вихованців вийшло з цих стін — перші випускники приводять вже своїх дітей в садок, вже скоро  й їх  онуків чекаємо. За три з половиною де­сятки років заклад випустив  майже чотири тисячі дошкільнят, озбро­єних необхідними знаннями, соціалізованих, ви­хованих і підготовлених до шко­ли. 

Йшли роки…. За вимогами часу, з метою започаткування роботи закладу нового типу у 2010 році  «Червону квіточку» було перейменовано  на «Центр розвитку дитини «Гармонія».    Нині у закладі   21 вікова група, в яких виховуються та навчаються 375 дошкільнят.  За ці роки «Гармонія» розквітла  до невпізнання і тепер радує діток і їхніх батьків сучас­ними, затишними і теплими   кімна­тами, зручними меблями, казко­вими осередками, яскравими муралами на будівлі,  ігровими та спортивними майданчиками, розмаїттям ігра­шок, безліччю ігрового матеріалу, оздоровчо-розвивальними центрами, навчальними кабінетами  та театральною студією. Наші родини – найперші помічники у справі виховання малюків. Завдяки створеному батьками ще у 2009 році   благодійного фонду   заклад має потужну матеріально-технічну базу, що дає можливість розвивати дітей за сучасними вимогами та новітніми засобами.  Матусі та татусі – активні, сучасні, креативні, вимогливі та творчі. 

Утім, найбільшою гордістю за­кладу є його працівники. Це ті, хто щодня та щохвилини віддають своє серце, свій розум та своє піклування дітям.  Ті, хто постійно і з любов’ю дбає про комфорт маленьких вихован­ців і їхній повноцінний розу­мовий і фізичний розвиток. Вони своєю тур­ботою зігрівають дитячі душі, ведуть у світ цікавого і прекрасного, і любові цієї вистачає їм на кожну дитину. Особливі слова подяки, професійного визнання хочу висловити   нашим Майстрам педагогічної ниви –  Байрамовій Наталі Валентинівні, Бахтіній  Інні Георгіївні,  Бишук Людмилі Леонідівні, Брагар Вірі Павлівні, Вовчанчіній Ірині Петрівні,  Гречух Ларисі Семенівні, Дивній Тетяні Миколаївні, Дряміній Ларисі Василівні, Каюді Валентині Василівні, Ковальчук Наталі Володимирівні, Ковтуненко Наталі Олексіївні, Кулик Олені Іванівні, Мокану Наталі Вікторівні,  Ніконовій Ганні Василівні, Святій Людмилі Дмитрівні, Скурті Ірині Віталіївні, Спеці Олені Вікторівні, Старостіній Тетяні Григорівні, Сухар Ірині Вікторівні, Томачинській Людмилі Петрівні, Тоцькій Наталії Іванівні.

Креативні, активні, творчі, відповідальні   педагоги продовжують традиції та розвивають систему роботи закладу нового типу. Нам дуже пощастило, що вже виросла та професійно сформувалася   сильна команда - гідна зміна педагогів-майстрів, хто є продовжувачами новаторських ідей, хто без вагань береться за нову справу, за нові та цікаві ідеї і запроваджує їх у освітній процес. Це - Баташан Вікторія Вікторівна, Білоконь Наталія Дмитрівна,  Бондар Ірина Миколаївна,  Браіловська Світлана Анатоліївна, Дудар Ольга Борисівна, Єрмолаєва Марія Олегівна,   Кравченко Тетяна Анатоліївна,   Левицька Олена Іванівна,    Пономаренко Наталія Борисівна, Спасенко  Юлія Миколаївна, Стаценко Надії Володимирівні,  Товстик Наталія Федорівна, Туркіна Віра Євгенівна,  Шалаєва Катерина Валеріївна, Щвейцер Катерина Миколаївна, Янович Тетяна Володимирівна.

Мають свій педагогічний досвід, активно і системно працюють над вдосконаленням своєї майстерності, розвиваються  та показують гарні результати  Андреєва Рита Олександрівна, Базилевич Діана Віталіївна, Білоус Анастасія Андріївна, Бондаренко Наталя Сергіївна, Горшкова Ганна Юріївна, Денисенко Леся Русланівна, Земниця Світлана Григорівна, Коваль Світлана Олександрівна, Літвінова Тетяна Михайлівна, Майданюк Валентина Олегівна, Манзенко Світлана Анатоліївна, Медвінська Олена Василівна, Мороховець Діана Сергіївна, Небесняк Сніжана Вікторівна, Нестеренко Вікторія Михайлівна, Остапенко Ганна Олександрівна, Перова Ірина Олександрівна, Піть Інна Сергіївна,  Степанова Діана Григорівна,  Тоцька Надія Володимирівна, Шеремет Тетяна Олександрівна

Справжні професіонали, спеціалісти вищої категорії - наша медична служба, яка щоденно піклується та  охороняє життя та здоров’я дітей: лікар-педіатр  Склевенко Алла Миколаївна,   сестри медичні старші   Ізуіта Світлана Василівна,  Коваль Ольга Борисівна, Мосагутова Оксана Володимирівна, медична сестра з масажу Астафєва Наталія Леонідівна,   медична сестра з фізіотерапії Солонар Тетяна Юріївна.

Дитячий садок - це країна дитинства, де завжди панує радість, дитячий сміх та любов. Всі працівники дошкільного закладу щодня віддають частинку своєї душі та серця маленьким вихованцям.  Помічники вихователів - особливі жінки, які своєю добротою, щирістю, безмежною любов’ю до малечі створюють справжню атмосферу сімейного затишку -   Беспальчук Валентина Володимирівна, Бондар Тетяна Миколаївна, Будулуца Марія Григорівна, Бойко Наталя Олександрівна,  Волонтирець Тетяна Анатоліївна, Гуменюк Лілія Дмитрівна,  Кучерук Світлана Михайлівна, Куценко Людмила Олексіївна, Левковська Олександра Андріївна, Литвиненко Валентина Володимирівна, Лутинська Ольга Олександрівна, Медведєва Наталія Михайлівна, Михайленко Юлія Людвігівна, Молчанова Зоя Олександрівна,   Назаренко Мариа Олександрівна, Піньковська Тетяна Олександрівна,   Попова Людмила Миколаївна,  Семенюк Ірина Володимирівна, Скальова Ольга Михайлівна, Стеблюн Любов Володимирівна, Стратенчук Людмила Іванівна, Стращенко Світлана Юріївна, Табаченко Валентина Михайлівна,   Устьянова Юлія Миколаївна.

Кожен  працівник на своєму місці   вносить свою частинку у загальний процес. Старанність та відповідальність, знання своєї справи, вміння вчитися та оволодівати новими підходами в організації харчування дітей допомагають працівникам харчоблоків професійно виконувати свої обов’язки  та смачно годувати дітей. Це наші трудівниці «гарячого цеху»   Антюхова Наталія Олександрівна, Гриб Катерина Анатоліївна, Давиденко Інна Михайлівна,  Зінчук Надія Василівна, Кісенко Олена Анатоліївна, Любченко Катерина Павлівна, Михайлик Ульяна Василівна, Плахотник  Олена Іванівна, Осипчук Валентина Петрівна, Шах Олена Миколаївна. Яловенко Ніна Іванівна.

Чистотою білизни, дитячих та дорослих костюмів, спецодягу,  приміщень, території ми завдячуємо справжнім невгамовним трудівницям та прекрасним жінкам Грохотовій Олені Іванівні, Волковій Тетяні Володимирівні, Жерміль Світлані Володимирівні, Карпенко Наталії Володимирівні, Ковбасюк Світлані Григорівні, Кулішенко Світлані Вікторівні, Михайлецька Людмила Станіславівна, Сталінській Юлії Анатоліївні,  Трохимчук Антоніні Юріївні, Туркоман Жанні Володимирівні, Цибульській Аллі Миколаївні, Шаповал Інні Олександрівні

  Є у нашій «Гармонії» особлива  майстриня, хто з перших днів відкриття закладу так і не змогла зрадити наш садочок, професіонал своєї справи, відповідальна, наполеглива, педантична та творча наша швачка Степанова Тетяна Володимирівна. Скільки ж красивих, цікавих, незвичних та неймовірно гарних казкових костюмів пошила Тетяна Волоимирівна малятам та дорослим за 35 років! Безліч! Нещодавно до нас приєдналася ще одна майстриня - каштелян  Головач Світлана Дмитрівна.

Відповідальну  службу несуть наші сторожі.   Ми спокійно довіряємо   все майно, приміщення та територію закладу Антюхову Сергію Васильовичу, Дворецькій Марії Дмитрівні,  Нікітіній Юлії Михайлівні, Підобіду Івану Петровичу,Приходько Марії Іванівні, Томачинському Анатолію Пилиповичу   

 Небагато чоловічої сили є у дитячому садочку.  Але наші «хлопці»   особливі, бо вони мають «золоті руки». Без них впоратися з таким великим господарством просто неможливо. Робітники з обслуговування – Гершун Анатолій Володимирович, Литвиненко Микола Миколайович, творять справжні дива. Як ми з вами вже звикли до галасливого Миколи Миколайовича та трохи тихішого Анатолія Володимировича. Як поважно вони щоранку, а то й двічі на день,  обходять «володіння», переконуються, що всі на місці і при ділі, а потім   йдуть собі у серйозних справах до свого облаштованого кабінетного підвалу. А як їх знають і люблять діти!

Надзвичайно теплі слова подяки  у день 35-річчя «Гармонії»  висловлюю своїй надійній та професійній  адміністративній команді. Тим, хто без слів розуміє, виконує, досконало знає свої обов'язки та функції, хто забезпечує стабільну роботу закладу. Знаєте, як кажуть: « Не встиг подумати, а вони вже зробили!» Це саме про них!  Щиро завдячую вихователям-методистам Жестковій Олені Віталіївні та Алпеєвій Христині Олегівні, завідувачам господарства Корнієнко Людмилі Іванівні та Комісарчук Наталі Пантеліївні, фахівцю з охорони праці Пронь Людмилі Володимирівні, діловоду  Хомутовській Катерині Володимирівні.  Дорогі мої! Дякую за єдність команди, взаєморозуміння, надійність та впевненість, за вчасно «підставлене плече», професіоналізм, рух в одному напрямку до вдосконалення, до творення та підтримки   іміджу нашої рідної «Гармонії».

Ми продовжували плідно працювати  та отримувати медалі за участь у Міжнародних виставках. Ми творчо та професійно реалізовували Міжнародний проєкт з соціально-фінансової освіти дошкільників за програмою «Афлатот». Ми розвивалися, вдосконалювалися, ремонтувалися, зміцнювали матеріально-технічну базу закладу, розбудовували взаємини з родинами вихованців так, щоб було цікаво і корисно всім, перш за все, - нашим діткам! Шукали і знаходили нові, дієві та цікаві форми співпраці з батьками.

Сьогодні з вдячністю ми згадуємо тих, хто творив історію «Гармонії» – першого керівника закладу - Соколову Євгенію Василівну, Степовенко Галину Афанасіїну,  Лаутар Єлизавету Афанасіїну, Нестеренко Зінаїду Олександрівну, Гевеленко Валентину Василівну, Гузовську Людмилу Іванівну, Гріньову Валентину Михайлівну, Собченко Ольгу Сергіївну, Діденко Катерину Анатоліївну, Сніцарьову Олену Миколаївну, Лисейко Нелю Михайлівну, Плоху Ільхамію Маннапівну, Трущенко Зінаїду Іванівну, Тарасову Любов Миколаївну, Тугай Валентину Августівну, Смоляр Світлану Володимирівну, Білоус Світлану Василівну, Андреєву Світлану Ульянівну, Семенюк Надію Пилипівну, Дизик Аллу Андріївну, Скородзієвську Ірину Іванівну, Рижих Галину Анатоліївну, Рублевську Тамару Миколаївну, Ісакову Галину Василівну, Павлову Віру Олексіївну, Іванчук Юлію Василівну, Горбань Еллу Володимирівну, Стукал Аллу Володимирівну, Желтобрюхову Ірину Василівну, Прокопенко Тетяну Михайлівну, Алещенко Клавдію Володимирівну, Антонову Наталію Миколаївну, Запорожан Анну Миколаївну, Шапар Світлану Андріївну, Полякову Галину Степанівну, Логінову Марину Володимирівну, Швейцер Лідію Олександрівну, Винушеву Людмилу Василівну, Комогорову Валентину Василівну, Банчу Марію Михайлівну, Гончаренко Людмилу Олексіївну, Семченко Тамару Василівну та всіх-всіх-всіх, хто у різні часи протягом 35 років віддавав своє серце дітям. Декого вже немає у цьому світі, але пам'ять про них не згасає.

Я горджуся тим, що маю можливість очолювати потужний, творчий, дружний колектив «гармоністів». Від 30-річчя, за 5 років, ми, як і вся наша країна, переживаємо складні часи.  Війна нас всіх змінила, цінності та погляди… Саме у такі найскладніші години випробування формуються і розкриваються справжні та найкращі якості людини. Скільки всього цінного та життєво  необхідного для наших захисників  ми з вами зробили. Пекли, варили, жарили, ліпили, плели і в’язали, шили, різали і мотали, чистили, натирали, морозили, донатили і волонтерили, допомагали один одному і рідним, надавали адресну допомогу, приймали участь у всіх акціях, робили цільові збори. І продовжуємо  все це робити з вдячністю Збройним Силам України.   І дуже сильно мріємо – однією величезною мрією на всіх- ми хочемо МИРУ І ПЕРЕМОГИ! Тож! Хай так і буде! І 36 років – день народження нашої «Гармонії», ми з вами святкуватимемо у мирній незалежній і незламній Україні! Обіймаю та ціную всіх і кожного, і вклоняюся перед вашою працелюбністю, відданістю справі виховання майбутнього нашої держави! З днем народження, люба наша «Гармоніє»!!!

 

  

 

Категорія: