Боротьба з амброзією – одне з першочергових завдань усіх мешканців міста

Шановні батьки!

Боротьба з амброзією – одне з першочергових завдань усіх мешканців міста

 

      Амброзія полинолиста відноситься до карантинних бур’янів. Через свою виняткову шкодочинність, негативний вплив на здоров'я людей амброзія посідає одне з перших місць серед злісних бур'янів. 

       

 

 

 

     Кожного року зростає кількість людей, які страждають на алергію. Квітковий пилок амброзії шкідливий для людини – має надзвичайно високу алергенну дію. В період цвітіння, з середини липня до настання осінніх заморозків, серед населення спостерігається алергійне захворювання амброзійний поліноз. Кожна рослина амброзії виділяє мільярди пилкових насінин, котрі підіймаючись з повітрям, переносяться вітром на велику відстань (майже на 50 км), а потрапивши в органи дихання людей, очі, ніс, бронхи, викликає слизотечу, погіршує зір, підвищується температура тіла, з’являється кашель, головні болі, у найбільш чутливих – приступи астми. Лікування алергії, заподіяної пилком амброзії, довге і важке, а часом безрезультатне.

     Засмічує бур'ян всі польові культури, овочеві, плодові, пасовища, чагарники. Амброзія щільно росте на узбіччях автомобільних доріг та залізниць, берегах ставків і річок, на пустирях та інших землях, на вулицях і садибах населених пунктів.

     Амброзія полинолиста розмножується тільки насінням, яке утворюється у великій кількості та зберігає свою схожість від 5 до 40 років. Тому, всі заходи мають бути направлені на недопущення утворення насіння. Зараз надзвичайно важливо знищити навіть найменші вогнища амброзії.

     Основні способи боротьби з бур'яном зводяться до проведення карантинних заходів: систематичного обстеження територій, знищення шляхом неодноразового виполювання, ручного видалення або постійного скошування. Дотримуйтесь правил особистої безпеки під час боротьби з «зеленим агресором». 

Давайте не будемо байдужими, разом ми переможемо!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: