Продукти харчування для зміцнення імунітету дитини взимку

 

цитрусові

Корисні тим, що містять вітаміни С, Е, Р, РР, групи В - В1, В2, В5, В6, В9, а також такі вітаміноподібні речовини, як інозитол. Регулярї вживання цитрусових або соку з них дає змогу запобігти захворюванню на гострі респіраторі вірусні інфекції.

 

 

 

квашена капуста білокачана

 

Є джерелом вітамінів С, U, К, Р, Е, групи B, B-каротину, макро- та мікролементів -калію фосфору, кальцію, цинку, заліза та сірки. Також містить оцтову та молочну кислоти, які пригнічують розвиток шкідливих бактерій.

 

 

 

 

 

 

 

гарбуз 

У м'якуші цього овочу є вітаміни С, Е,,РР, К, Т, Ц групи В, В-каротин, макро- та мікроелементи, зо­крема калій, магній, кальцій, фосфор, мідь, залізо, кобальт, цинк. Вітамін С у гарбузі ідеально зба­лансований - його достатньо, аби задовольнити добову потребу в цьому вітаміні і не нашкодити організму дитини. А за вмістом (В-каротину деякі сорти гарбуза перевершують навіть моркву.

 

 

 

 

сухофрукти

Родзинки, курага, чорнослив, яблука й груші су­шені не лише смачні, а й унікальні за вмістом ві­тамінів, макро- та мікролементів. Так, завдяки цьому взимку природні фітонциди яблука суше­ного захищають від гострих респіраторних ві­русних інфекцій та застуди, а груші сушені зни­щують вірус грипу.

 

 

 

риба

Цей продукт обов'язково має входити до раціо­ну дитини взимку. Адже в рибі містяться дуже важливі амінокислоти, зокрема метіонін. Ця амінокислота позитивно впливає на стан ни­рок, сприяє відновленню функцій печінки і, що найважливіше узимку, - виробленню імунних клітин.

 

 

 

Матеріали використані з спеціалізованого журналу "Медична сестра дошкільного закладу" № 2 за 2017 рік

Категорія: