рекомендації для батьків щодо відвідування з дітьми закладів швидкого харчування
Опубліковано 9 Лютий, 2016 - 14:41 користувачем editor
- Обирайте продукти варені, приготовлені на пару, на грилі або запечені.
- Звертайте увагу дитини одразу на дитяче меню за умови, якщо воно є в закладі. Це можуть бути різноманітні молочні каші з ізюмом, медом чи фруктами, сирники, яєчня чи омлет, фруктові салати, овочеві салати, заправлені олією.
- Віддавайте перевагу стравам з курятини. Якщо на ній багато жиру, його можна промокнути серветкою. У крайньому разі можна обрати й піцу — сирну або вегетаріанську, у яких немає м'яса сумнівної якості та високої жирності.
- Відмовтеся від будь-яких майонезів і соусів, ліпше приправляйте страви дитини оливковою олією.
- Віддавайте перевагу таким напоям, як соки-фреш або смузі, а також йогуртам, неміцному чаю.
- Звертайте увагу на розмір і вміст однієї порції страви, щоб контролювати добову норму калорій.
Матеріали використані з спеціалізованого журналу "Медична сестра дошкільного закладу» № 2 за 2016 рік
Категорія: