рекомендації для батьків щодо відвідування з дітьми закладів швидкого харчування

 

  • Обирайте продукти варені, приготовлені на пару, на грилі або запечені.

 

  • Звертайте увагу дитини одразу на дитяче меню за умови, якщо воно є в закладі. Це можуть бути різноманітні молочні каші з ізюмом, медом чи фруктами, сирники, яєчня чи омлет, фруктові салати, овочеві салати, заправлені олією.

 

  • Віддавайте перевагу стравам з курятини. Якщо на ній багато жиру, його можна промокнути серветкою. У крайньому разі можна обрати й піцу — сирну або вегетаріанську, у яких немає м'яса сумнівної якості та високої жирності.

 

  • Відмовтеся від будь-яких майонезів і соусів, ліпше приправляйте страви дитини оливко­вою олією.

 

  • Віддавайте перевагу таким напоям, як соки-фреш або смузі, а також йогуртам, неміцному чаю.

 

  • Звертайте увагу на розмір і вміст однієї порції страви, щоб контролювати добову норму ка­лорій.

 

Матеріали використані з спеціалізованого журналу "Медична сестра дошкільного закладу» № 2 за 2016 рік   

Категорія: