Рекомендації щодо профілактики утворення цвілі в помешканні та на продуктах харчування
Опубліковано 21 Травень, 2015 - 13:55 користувачем editor
- Обробіть під час ремонту стіни помешкання антисептичною ґрунтовкою. Окрім того, для будівництва або оздоблення приміщень використовуйте лише сухе, чисте та оброблене антисептиками дерево.
- Регулярно провітрюйте помешкання. Провітрювання має бути наскрізним, а не обмежуватися відкриванням кватирки. За холодної та сирої погоди воно має бути нетривалим.
- Частіше провітрюйте ванну кімнату й туалет. Після відвідування ванної кімнати залишайте двері напіввідкритими, аби вивітрювалася пара.
- Забезпечте гідроізоляцію помешкання.
- Протирайте вологі стіни помешкання сухою ганчіркою.
- Тримайте небагато кімнатних рослин, адже вони підвищують вологість повітря в приміщенні.
- Стежте за землею у квіткових горщиках. Цвіль доволі часто утворюється саме в них.
- Забезпечте якісне постійне опалення помешкання в зимово-осінній період. Його не варто вимикати уночі, адже розмноження цвілі відбувається саме тоді, коли помешкання охолоджується.
- Ховайте до шафи лише добре просушений одяг.
- Не ставте меблі впритул до стіни, інакше на ній може з'явитися конденсат і, як наслідок, — цвіль.
- Витирайте все насухо під час прибирання помешкання.
- Простеліть на підлогу балкона щільне епоксидне або поліуретанове покриття.
- Сушіть випрані речі на балконі.
- Відремонтуйте несправні крани у ванній кімнаті та на кухні.
- Очищуйте фільтри кондиціонерів, адже в них також виникає та розмножується цвіль.
- Викладайте продукти харчування, що швидко псуються, із консервних банок в чисті контейнери та одразу ставте їх у холодильник.
- Не залишайте продукти харчування, що швидко псуються, поза холодильником більше ніж на дві години.
- Зберігайте залишки їжі не більше ніж три-чотири дні, аби цвіль не встигла вирости. Не купуйте багато продуктів харчування та не зберігайте їх занадто довго.
Матеріали використані з «Спеціалізованого журналу медична сестра дошкільного закладу» № 5 за 2015 рік
Категорія: