Свято Івана Купала

 

 

Одним із найпоетичніших свят українського обрядового календаря є свято Івана Купала, яке припадає на 7 липня. Історично цей день був днем літнього сонцестояння, що збігався з Різдвом Івана Хрестителя. Саме в цей день в Центрі розвитку дитини «Гармонія» пройшло святкування Дня Івана Купала, яке організувала і провела музичний керівник Валентина Майданюк разом з педагогами закладу Ольгою Дудар та Світланою Браіловською.

Під час свята педагоги дали дітям уявлення про традиції святкування українцями Дня Івана Купала. Відбулося справжнє шоу, в якому брали участь герої Лісова Мавка та Водяник. Разом з ведучою свята діти допомагали Лісовій Мавці відшукати квітку папороті, щоб вона виконала всі найзаповітніші бажання. Але на заваді малюкам став Водяник, який поцупив квітку і нізащо не хотів віддавати її. Для того, щоб отримати квітку і повернути її Лісовій Мавці, дітям довелося виконати завдання Водяника, розвеселити його і зробити добрішим. Вихованці із задоволенням водили хоровод «Ой, на Івана, та й на Купала», грали у гру «Сплети віночок», переносили воду відеречками до озерця Водяника за допомогою дитячих коромисел, азартно стрибали через імітоване вогнище.

Яскравим завершенням святкового дійства стало повернення Лісовій Мавці чарівної квітки папороті, загадування дітьми бажань і подарунки від Водяника у вигляді мильних бульбашок та веселої гри з ними. Діти разом з дорослими отримали безліч незабутніх вражень і позитивних емоцій. Чарівне свято Івана Купала приносить тепло і радість в серця всіх людей. Нехай цей день стане початком нових можливостей і благополуччя у вашому житті!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: