Тема навчально-виховної зайнятості в середніх групах з 25 лютого – 1 березня 2013 року «До людей будь приязним!»

Понеділок                              Тема дня  «Як нам допомагають «чарівні слова»

Вівторок                                 Тема дня   «Різні люди - різна вдача» 

Середа                                  Тема дня  «Поважай людські чесноти!»          

Четвер                                   Тема дня   «Як ми спілкуємося»

П’ятниця                                 Узагальнюючий день

 

 Програмові завдання

 

Виховувати в дітей необхідність поводитися з іншими морально, бути людяними, приязними, чемними. Учити малюків відтворювати ввічливе, красиве спілкування в простих рольових іграх.

Підтримувати в малюків бажання виявляти щирість до однолітків і членів родини, виявляти інтерес до спільної діяльності, радіти за успіхи інших, а не заздрити їм. Викликати цікавість до тематичних віршів.

Уточнити знання дітей про ввічливі слова, їх види, призначення тощо, розвивати навички культури поведінки в людському оточенні; уміння адекватно реагувати на ту чи іншу комунікативну ситуацію. Закріплювати знайомі цифри,  вміння орієнтуватись у просторі

Активізувати в словнику дітей вживання етичної лексики (прохання, вітання, прощання, вибачення тощо), слова для позначання почуттів, рис характеру, моральних чеснот. Покращувати навички діалогічного мовлення, розвивати інтонаційну виразність. Учити вихованців розповідати про своє ставлення до різних людей у залежності від їх достоїнств і вад.

Продовжувати вчити дітей творчо відображати своє ставлення до навколишньої дійсності, виділяти найістотніше кольором, формою, розміром. Учити створювати гаму кольорів під музичний супровід, стимулюючи відповідний  настрій. Ініціювати самостійний пошук адекватних зображувально-виражальних засобів.

Учити дітей співвідносити свій стиль поведінки із загально прийнятними нормами, передбачати реакцію співбесідника, збагачувати життєвий комунікативний досвід.