Тема навчально-виховної зайнятості в старших групах з 3 – 7 грудня 2012 року «Ми - чудові малюки»

 

Понеділок                   Тема дня «Дівчатка та хлоп’ятка»

Вівторок                    Тема дня  «Наші хлопці  сильні та відважні»  

Середа                        Тема дня  «Наші лагідні й милі дівчатка»        

Четвер                        Тема дня «Щоб весело жити, слід усім дружити»                                        

П’ятниця                   Узагальнюючий день

 Програмові завдання. Учити вихованців дотримуватися під час спілкування з однолітками загальноприйнятих моральних норм, будувати взаємини на основі взаємоповаги, товариськості, дружби, толерантності.

Формувати вміння бути комунікабельними, товариськими, згуртованими, уникати конфліктів, учити дітей цінувати прихильне ставлення до себе з боку інших малят групи.

Уточнити поняття про сенс взаємин у дитячому колективі,  розвивати вміння орієнтуватися в їх принципах, в основних правах та обов'язках усіх вихованців у дитячому закладі тощо. Закріпити вміння лічити та розрізняти числа в межах 8, порівнювати суміжні числа.

Учити дітей класифікувати людей за певною ознакою спорідненості, використовувати узагальнюючі слова, вживати в мовленні різні типи речень і граматичні категорії. Пояснити правила вживання великої та малої букви. Дати поняття про те, що звуки ми чуємо і вимовляємо, а букви - бачимо, читаємо й пишемо. Підтримувати цікавість до програмових творів живопису та музичних творів, розвивати вміння сприймати їх, виражати естетичне ставлення до них, розвивати творчу уяву та фантазію.