Тиждень безпеки життєдіяльності

 

Брак життєвого досвіду, беззахисність і невміння діяти в критичних ситуаціях робить дитину уразливою в усіх відношеннях. Тому про те, як діяти у тій або іншій проблемній ситуації, дитині повинні пояснити батьки і вихователі.

Саме з цією метою і був проведений Тиждень безпеки життєдіяльності дитини у  комунальному закладі «Центр розвитку «Гармонія» з 21 по 25 листопада 2022 року.

Педагогами закладу було розроблено та проведено низку освітньо-виховних заходів, спрямованих на ознайомлення дітей з поняттями безпеки і небезпеки і способами та правилами поведінки у надзвичайних ситуаціях на теми: «Я в біду не попаду», «Із світлофором в ладу, у біду не попаду», «Безпечно-небезпечно», «Не жартуй з вогнем», «Безпечні й небезпечні ігри для малечі», «Сам удома»; організовано дидактичні ігри, що мали на меті показати дітям потенційну небезпеку навколо нас та вміння уникати її: «Що відбувається якщо…?», «Від чого буває пожежа?», «Підбери безпечну іграшку», «Швидко реагуй», «Чи можна гратися з небезпечними речами, коли ніхто не бачить?».

Ефективним видом роботи було створення  та розігрування ігрових (проблемних) ситуацій: «Ти побачив на майданчику цікавий предмет», «Чи можна грати з ножем?», «Чи знаєш ти…?», «Чужа людина пропонує тобі солодощі».

З метою формування й поглиблення теоретичних знань і практичних навичок безпечної поведінки у дітей вихователі знайомили дошкільнят із творами художньої літератури: «Автобус» (Г.Бойко), «Мудра голка» (А.М’ястківський), «З незнайомими людьми – обережним будь завжди», «Кицин дім» (І.Панасюк), «Бешкетливе лисеня Філя».

Упродовж тижня була організована виставка дитячих малюнків «Безпека очима дітей». Дошкільнята не тільки виявили свої творчі здібності і фантазію, але  і показали свої знання з безпеки життєдіяльності.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В плануванні та  організації заходів, присвячених «Тижню безпеки» брали активну участь інструктори з фізкультури, соціальний педагог, практичний психолог, вчителі-логопеди, фахівець з охорони праці.

 

Так, 25 листопада 2022 року   інструкторами  з   фізкультури  Ніконовою Г.В. і Старостіною Т.Г.  підготовлено і проведено спортивну розвагу для дітей старшого дошкільного віку «Відважні пожежники».

Педагоги в різноманітних формах донесли дітям інформацію про небезпеку вогню, познайомили з основними правилами протипожежної безпеки та продемонстрували вихованцям спорядження пожежних-рятувальників, бойовий одяг та пожежно-технічне обладнання. Ганна Василівна і Тетяна Григорівна, за участю дітей створили дві команди, які завзято боролися з вогнем у іграх-змаганнях: «Швидше загаси вогонь», «Врятуй тварин від вогню», «Безпечні і небезпечні предмети». Дошкільнята гасили «пожежу» відерцями з піском та  водою, рятували з «вогню» тварин, тим самим продемонстрували свою мужність, долаючи перешкоди.

Для кращого засвоєння знань кожній дитині подарували яскраві листівки із короткими текстами - застереженнями та цікавими картинками з пожежної безпеки. Захід пройшов успішно, подарувавши дошкільнятам безліч позитивних емоцій, радості та веселий настрій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: