У дитини істерика

 В істериці дитина вихлюпує всю раніше накопичену злість. Не куплена річ, відмова від чогось -  це тільки остання крапля, яка призводить до емоційного вибуху. Істерики можливі і в тому випадку, якщо між вами і дитиною немає довірчих взаємин, якщо ви не пояснюєте їй, чому не можна те чи інше, а просто говорите: "Немає і все!". У цьому випадку дитина шукає інші можливості і часто знаходить їх в істеричній  поведінці, яка  приносить їй бажане.

Що ж робити, якщо істерики  трапляються з вашою дитиною?

1.Якщо ви відчуваєте наближення істерики з характерних симптомів, відволічіть  увагу дитини: покажіть їй нову книжку, щось цікаве за вікном тощо.

2. Якщо істерика почалася, відведіть дитину в його кімнату, в громадському місці відійдіть убік, зберігаючи при цьому спокій. Якщо є можливість, залишіть малюка одного до тих пір, поки він не заспокоїться.

3. Скажіть, що поки вона плаче, ви не розумієте, що вона хоче і поговоріть пізніше, коли дитина заспокоїться і вийде з кімнати.

4. Далі ви робите вигляд, що не помічаєте ридань, як тільки дитина зрозуміє, що істерика на вас не діє, або коли пройде емоційна реакція, вона заспокоїться.

5. Де б ви не були, вдома або в гостях, спокійно реагуйте на істерику. Якщо малюк помітить, що ви готові на все, лише б він не кричав, він буде цим користуватися.

6. Як тільки дитина заспокоїться, вступайте в переговори, поясніть, чому поки не можна те чи інше, і коли буде можна.

Не дорікайте дитини, адже його істерика це наслідок вашого неграмотного виховання. Навпаки покажіть, що ви в змозі домовитися і любіть один одного.

Категорія: