Відбувся тематичний тиждень «Ми – маленькі патріоти».

 

Однією з важливих педагогічних задач нашого колективу є виховання у дітей любові до України, шанобливого ставлення до родини, поваги до народних традицій і звичаїв, державної та рідної мови, національних цінностей українського народу, а також цінностей інших націй і народів, свідомого ставлення до себе, оточення та довкілля.

З 08 по 12 жовтня  2018р у комунальному закладі «Центр розвитку дитини «Гармонія» відбувся тематичний тиждень «Ми – маленькі патріоти».

Для підвищення фахової компетентності педагогів та поглиблення теоретичних знань у рамках тижня проведено методичні посиденьки «Вишиванка – генетичний код нації».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Педагоги поглибили свої знання з історії виникнення вишивки, з особливостями та значенням узорів, кольорів, із назвами частин одягу у різних регіонах України, з сучасними тенденціями на носіння вишиванок у світі. Закінчилися посиденьки з куштування смачних вареників – ще одним національним символом українців.

Під час тижня проводилися бесіди, освітньо-ігрові години, на яких надавалися елементарні знання про державу і право, про національну символіку – Державний герб, Прапор, Гімн.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Особливу увагу вихователі приділяли формуванню мовної культура, правильному  вживанню української мови, виховували повагу до символів української держави. Діти знайомилися зі звичаями, традиціями, народними обрядами,  малими жанрами фольклору, народно-прикладним мистецтвом.

 

У І молодшій групі №21 вихователем Ковтуненко Н.О. проведено відкритий перегляд «У бабусі Ганусі». Малюки знайомились з  сільським побутом, національним костюмом українців, віршиками, потішками, закличками.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Малята вчились малювати українське намисто.

 

 

 

Вправлялися викладати намисто з мозаїки, з деталей конструктору, нанизувати на шнурівку прищіпки, кільця, намістинки тощо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Бабуся пригостила малюків смачними оладками.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вихователь середньої групи №22 Швейцер К,М. знайомила своїх вихованців з чарами Яворівської іграшки. Діти дізнались про легенду походження іграшок, познайомилися з кольорами та засобами їх оздоблення, з майстрами які їх створюють.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Малюки перетворились на творців своїх іграшок і з задоволенням прикрашали коників та свищики яскравими узорами традиційними щодо оздоблення саме яворівських виробів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Любов до Вітчизни починається з любові до своєї Малої Батьківщини – місця, де людина народилася. Цікавий квест «Принади малої батьківщини» провела вихователь середньої групи №23 Шалаєва К.В.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Під час захоплюючої подорожі містом діти виконували різні завдання, закріплювали набуті знання та знайшли справжній скарб.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До Дня козацтва проведено спортивно-музичну розвагу, під час якої діти отримали вражень та знань про навколишнє: про славетних козаків, про їхній побут, звичаї, про свою Батьківщину. Таки емоційні заходи залишають у душі незабутні спогади на все життя. Маленькі козачата були вправними вершниками, «варили» вареники та кашу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Малюки застосовували в змаганнях елементи бойового гопаку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Малята будували фортецю, змагались у перетягуванні канату.

 

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Діяльність колективу «Гармонії» спрямована на те, щоб сформувати національно-свідомого компетентного громадянина, патріота, тобто людину, якій притаманні особистісні якості й риси характеру, світогляд та спосіб мислення, почуття, вчинки та поведінку, спрямовані на розвиток демократичного громадянського суспільства в Україні та її розквіт.