День Соборності України

 

Відповідно до пункту 4 плану заходів з відзначення в місті Южноукраїнську Дня Соборності України  22 січня 2021 року, затвердженого міським головою м. Южноукраїнська, повідомляємо, що з метою поповнення та поглиблення знань вихованців про історію виникнення свята Соборності України, ознайомлення з цікавими фактами нашої країни, виховання патріотичного почуття та поваги до державних символів у КЗ ЦРД «Гармонія » був розроблений «План заходів щодо проведення Дня Соборності України».

День Соборності - свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

Протягом 21 та 22 січня 2021 року вихователі старших та середніх груп пояснювали дошкільникам  слово «соборність», яке означає єдність, згуртованість, неподільність та здійснили разом з ними невеличкий екскурс у минуле, аби в цікавій формі ознайомити дітей з подіями, що передували поділу України.

Вихователями старших груп №№ 2, 25, 26 з метою виховання у дошкільників почуття єдності та розуміння того, що разом ми здатні подолати всі труднощібула спланована та проведена освітньо-ігрова діяльність за темою «Україна – єдина!».  22 січня вихованці старших груп мали змогу прийняти участь у бесідах відповідного змісту та грати в ігри за даною темою.

 У середніх групах №№ 5, 6, 9, 10, 15, 16, 19, 24 вихованці груп переглянули відео-ролики «Мій рідний край», «Цікаві місця України», «Тварини та птахи України», «Ресурси України», «Великі міста України». Діти поповнили свої знання про державу, в якій живуть,про визначні місця України, флору та фауну рідного краю.

«Ми діти твої, Україно» під таким гаслом до Дня Соборності України 22.01.2021 року пройшлимузичні розваги за участю вихованців старших груп«Гармонії», де лилася милозвучна українська пісня, дзвінко лунали віршовані рядки про рідну неньку – Україну.

Під час проведення фізкультурної розваги «Українці сили ні в кого не просили», діти середніх груп на своєму прикладі показали силу та єдність українського народу.

Батьки вихованців долучилися до створення віртуальної фотовиставки «Мандруємо рідною Україною». Малята мали змогу презентувати свої фотографії з відвідування визначних місць та мальовничих куточків нашої неньки – України, які вони відвідали разом з батьками та розповісти про них товаришам.

 Педагогічним  колективом закладу були показані стійкі знання про рідну країну, під час проведення бліц-вікторини «Я ерудит або як ми знаємо Україну».

 Грандіозним підведенням підсумків проведення тематичних днів стала участь комунального закладу «Центр розвитку «Гармонія» у он-лайн акції «Долоньки єднання», яку започаткували, підготували та провели колеги зі Львова. Наш заклад став єдиним представником Миколаївської області і наші малюки , мали змогу , протягом двох годин, вітати всю Україну з Днем Соборності. «Подорожуючи» країною, від заходу до сходу, вихованці «Гармонії» гідно представили чудове місто Енергетиків та познайомились із дошкільнятами всієї країни.

 

 

 

Вітання з Днем Соборності України під час он-лайн акції "Долоньки єднання"

 

Категорія: