«На гостинах у Краплинки-веселинки»

Фізичне виховання підростаючого покоління є однім із найважливіших напрямів сучасної дошкільної освіти. Діяльність нашого закладу спрямована на збереження, зміцнення й відновлення фізичного, психічного і духовного здоров’я дітей, забезпечення своєчасного, повноцінного, гармонійного розвитку з перших кроків життя. Особливо актуальним цей напрям є в літні місяці.

Літо завдяки своїм сприятливим погодним умовам і широкому спектру застосування природних факторів розкриває великі можливості для проведення відповідної роботи, яка передбачає правильну організацію рухової діяльності дітей, надання їй оздоровчої спрямованості, дієвий медико-педагогічний контроль і своєчасне використання лікувально-профілактичних засобів.

Успішному розв’язанню цих завдань сприяє створення належної матеріальної бази на території КЗ ЦРД «Гармонія»: дитячий спортивний комплекс «Спортляндія», «Школа Світлофора», «Театр під небом», «Графіті-навчалочка», «Лабораторія Гнома-агронома», «Екологічна стежина», моделі «Куточок лісу» та «У бабусі на селі» тощо. Педагогічний колектив закладу постійно перебуває у творчому пошуку новітніх ідей та передового досвіду.

Цим літом освітній ландшафт садочка поповнився територією здоров’я під назвою «Еколенд». «Еколенд» має багатофункціональне призначення. Оформлення території «Еколенда» виконано з використанням екологічних матеріалів руками самих вихователів, які виготовили чудернацькі фігурки, вазони, сюжетні іграшки. Педагоги мають можливість проводити психопрофілактичну роботу із застосуванням сміхотерапії, казкотерапії, музикотерапії, кольоротерапії, вправ на розслаблення, ігор-медитацій, ігор-фантазувань тощо.

У складі цього острівка здоров’я є майданчик для загартовування, де діти можуть знаходитися у наближених до живої та неживої природи умовах: ходити босоніж на сухому та вологому піску, по траві, глині, камінцях, дереву. На майданчику можна приймати повітряні, сонячні ванни, отримувати обприскування тіла водою. Задля цього було змонтовано арку за типом спринклерного зрошувача. Знаходження дітей на майданчику для загартування сприяє зміцненню захисних сил організму, підвищенню імунітету та профілактиці порушень хребта, м'язів стопи тощо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також є модель сонячної системи, сенсорний куточок, ознайомлюючись з цим дитина може відчути себе частинкою всесвіту для гармонізації внутрішнього Я із зовнішнім світом, для усвідомлення причинно-наслідкових зв'язків світобудови. У майбутньому буде облаштовано «доріжку здоров’я» у вигляді лабіринту: і цікаво, і логіку розвиває, і стопу зміцнює, і бадьорий настрій створює!

07.08.2020 у КЗ ЦРД «Гармонії» відбулося маленьке свято «На гостинах у Краплинки-веселинки». Країна здоров’я зустріла дітлахів аудіо-записами музики води, дощу, водоспаду, співів птахів. «Краплинка» під веселу музику розважала малюків: організувала рухливі ігри та вправи, ігри з водою, з м'ячами, водяними пістолетами тощо. Вихованці садочка ходили, бігали, стрибали босоніж по сухому та вологому піску, вдихали цілющі аромати трав, отримували сонячні та повітряні ванни. І, нарешті, малята із задоволенням хлюпалися рученятами у басейні, обприскувалися водою, що у таку спекотну погоду дуже актуально, адже басейн закладу в умовах карантину не працює. Садочок наповнився веселим галасом, завзятим дитячим сміхом та вереском. Малюки радісно вигукували: «Ура! Справжнє літо прийшло!» Мокрі але задоволені були і педагоги і діти. Емоцій море!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Усі загартовуючи процедури, які проводяться у закладі відповідають санітарному регламенту, освітньої програмі «Дитина», інструктивно-методичним рекомендаціям «Про організацію фізкультурно-оздоровчої роботи в дошкільних навчальних закладах у літній період» та проводяться під наглядом медичного персоналу.

 

 

Категорія: