Ранковий прийом дітей до дитячого садка

Ранковому прийому дітей до дошкільного навчального закладу слід приділяти особливу увагу, адже кожна дитина спілкується з кимось поза дошкільним закладом, десь буває, а отже легко може стати переносником вірусного чи іншого інфекційного захворювання. Часто батьки приводять до дошкільного закладу «майже здоро­ву» дитину, яка тільки чхає чи кашляє, однак загалом почувається добре. Детальний ранковий огляд кожної дитини має на меті запо­бігти присутності такої дитини у колективі, адже медичні працівни­ки добре знають - саме з таких чхання та кашлю зазвичай почина­ється епідемія гострих респіраторних захворювань.

Щоденний ранковий прийом проводить вихователь групи, який під час бесіди з батьками (або одним з батьків) детально розпитує про стан здоров'я їхньої дитини. Утім, відповідно до вимог пункту 6 Порядку медичного об­слуговування дітей у дошкільному навчальному закладі, затвердже­ного постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2002 № 826, молодші медичні спеціалісти, зобов'язані щодня оглядати дітей, які відвідують цей заклад задля виявлення у них ознак захворювань.

Уранці вихователь групи, який проводить при­йом, звертає увагу на чистоту тіла, волосся, білизни кожної ди­тини, проводить за потреби індивідуальні бесіди з батьками, надаючи їм поради щодо ранкового туалету дитини, який проводиться вдома перед приходом до дошкільного закладу. Батьки зобов'язані приводити дитину до дошкільного за­кладу чистою, охайно одягненою, одяг має бути пошитим з натуральних тка­нин, відповідати погоді та сезону.

На вимогу пункту 102 Санітарних правил влаштування та утримання дошкільних установ № 3231-85 при ранковому прийомі оглядають зів та шкіру дитини, а також вимірюють температуру тіла (в ясельних групах - всім дітям, у дошкільних - за показаннями).

 

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Виявлені при ранковому огляді діти з ознаками захворювання або з підозрою на захворювання у дошкільний навчальний заклад не приймаються.

 

 

Категорія: