Тема навчально-виховної зайнятості в молодших групах з 25 лютого – 1 березня 2013 року «Серед інших людей»

Понеділок                              Тема дня  «Твої родичі»  

Вівторок                                Тема дня   «Чужі люди» 

Середа                                  Тема дня    «Будьмо здорові»        

Четвер                                   Тема дня    «Подружімо іграшки»

П’ятниця                                Узагальнюючий день

 

 Програмові завдання

            Закріпити елементарне поняття про дотримання основних норм культури спілкування; виховувати вміння триматися серед інших людей невимушено та природно.

Навчати вихованців не розгублюватися в ситуаціях, коли вони залишаються серед незнайомих людей (зокрема однолітків); відчувати радість від спілкування з приємними, дружелюбними дітьми.

Закріпити знання дітей свого імені й прізвища; підтримувати прагнення малят налагоджувати знайомства та товариські взаємини з однолітками, бажання налагодити співпрацю, спільну гру тощо. Уточнити поняття про умови, необхідні для створення дружньої та веселої атмосфери в дитсадку; підтримувати інтерес до спільної для дитячого колективу мети діяльності.

Формувати поняття про круг, квадрат, вчити робити висновки про те, чим вони відрізняються від кулі, куба. Розвивати навички лічби, вміння орієнтуватись у часі.

Збагачувати словниковий запас, розвивати артикуляцію та інтонаційну виразність, вправляти в складанні діалогів і речень-протиставлень. Продовжувати навчати вихованців чітко відповідати на питання дорослого, сприяти розвитку комунікативного мовлення; вправляти в утворенні дієслів.

Розвивати цікавість до завдань естетичного характеру; викликати емоційний відгук на прояви прекрасного в житті. Продовжувати знайомити дітей з тематичними програмовими віршами, розвивати пізнавальний інтерес до них

Розвивати вигадку, фантазію, здатність розмірковувати та доводити власну думку, формувати вміння розв’язувати нескладні для сприйняття проблеми у спілкуванні між незнайомими людьми.