Відзначення Дня Української Державності

 

28 липня 2023 року Центр розвитку дитини «Гармонія»  разом зі всією країною долучився до відзначення  Дня Української Державності. Ця пам’ятна дата покликана звернути увагу суспільства на традиції українського державотворення, які мають понад тисячолітню історію. На будівлі закладу був піднятий синьо-жовтий прапор як символ сили українського народу та незламного прагнення до миру.

З нагоди відзначення Дня Української Державності педагогами закладу було організовано і проведено ряд заходів з метою виховання патріотичних почуттів до України у дошкільнят: почуття гордості і гідності, що вони маленькі українці, маленькі громадяни великої країни, а також розширення уявлення дітей про те, що Україна має давню історію. Щоб підкреслити значимість свята, діти одягли вишиванки і прикрасили групи державною символікою.

Вихователями середніх і старших груп була спланована і проведена освітньо-ігрова діяльність за темами: «Державні символи України», «Мандруємо Україною», «Українські традиції», «Природа рідного краю». Діти переглянули відеоролики «День Української Державності», «Про державні символи України».

Вихованці, під час інтерактивної вправи «Що для мене Україна», поділилися своїми думками про сім’ю, рідне місто, природу рідного краю. Крім того, було створено багато яскравих стіннівок із українською символікою, з сердечками і долоньками жовтого і синього кольорів.

У музичному залі малят чекали чарівні україночки, які провели з дітьми цікаві музичні ігри: «Відшукай собі пару», «Український  прапор передай – міста України називай!», а також гру-танок «Віночок».

Також була проведена фізкультурна розвага під назвою «Козаком не просто стати – спорт потрібно поважати». Діти з великим захопленням грали у цікаві  ігри, ігри-естафети: «Передай прапор», «Посади картоплю», «Веселі перешкоди», «Перегони на конях».

Сподіваємось, що наші вихованці відчули почуття гордості за свою країну, за свій народ, свою мову, повагу до державної символіки.