Пам'ятка для батьків "Як обрати якісні органічні продукти"

Не дивуйтеся, що органічні продукти харчування мають недосконалий зовнішній вигляд - неправильну форму, менший розмір і тьмяний колір.

Уважно читайте етикетку, аби впевнитися, що продукт харчування є органічним. На ній має бути маркування певного стандарту органічного виробництва.

Вимагайте сертифікат. Чинність цього документа можна перевірити на сайті сертифікацій­ного органу. Зокрема, чинність сертифікатів Органік Стандарт можна перевірити на сайті — www.organicstandard.com.ua

Аби бути впевненими у якості продуктів харчування, купуйте сезонні овочі та фрукти від місцевих виробників. Свіжі огірки чи помідори можна привезти з-за кордону, однак вони мо­жуть втратити якість під час транспортування.

Купуйте органічні продукти харчування того ж дня, коли їх доставили до крамниці. Так ви будете упевненими, що вони свіжі.

Відвідуйте фермерські базари чи всеукраїнські та регіональні ярмарки органічних продук­тів харчування. Ви зможете поспілкуватися безпосередньо з виробниками про умови виро­щування чи виробництва продуктів харчування, які ви обрали.

 

Матеріали використані зі спеціалізованого журналу "Медична сестра дошкільного закладу № 5 за 2018 рік" 

Категорія: