"Вечорниці" у середній групі № 26

 

Сію, вію, посіваю, з Новим роком Вас вітаю.
На щастя, на здоров’я та на Новий рік!

 

 

В багатьох оселях традиційно зустрічають Новий рік за старим стилем. У народі вечір 13 січня називають щедрим або багатим.

Тому вихованці групи № 26 разом із вихователями Янович Тетяною Володимирівною та Гештемулт Оксаною Анатоліївною, музичним керівником Майданюк Валентиною Олегівною ретельно готувалися до святкування Старого Нового року та свята Василя! Напередодні свята діти із задоволенням вивчали найрізноманітніші колядки, щедрівки, веселі таночки, підбирали костюми та запрошували батьків до себе на гостини. Батьки ж у свою чергу готували смаколики для частування своїх діточок.

Свято почалося із виходу гостинних господинь, вихователів Тетяни Володимирівни та Оксани Анатоліївни, які дуже привітно запрошували гостей колядувати, щедрувати та засівати!

Неймовірну атмосферу свята створили декорації справжньої української хати та дідух, який став не тільки прикрасою, а й є оберегом роду та символом урожаю та добробуту.

Із великим задоволенням діти засівали на щастя та здоров’я, мир та добро усіх присутніх на святі та щедруючи бажали добробуту родинам, багатого урожаю всій Україні!

Не обійшлося свято без завзятої Кози та Василя, що запрошували вихованців групи до веселого танцю та цікавих дійств!

Свято проходило в неймовірній атмосфері не тільки веселощів та розваг, а й у родинному теплі, адже найголовнішими гостями, яких із задоволенням засівали діти були їхні батьки. Традиційно по закінченні гуляння прийшов час для частування. Батьки разом із дітьми пригощалися смачними варениками, які зліпили власноруч!

Такий цей день – перший день старого Нового року – щедрий на народні звичаї та обряди. Зі старим Новим роком вас!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: